De nieuwe aanbestedingswet: enkele kritische citaten

Geplaatst op 02-03-2012 in Nieuws

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel is zeer tevreden. Tevreden met de nieuwe aanbestedingswet die de Tweede Kamer op 14 februari jongstleden heeft aangenomen. Dat valt op de MKB-website te lezen.
Biesheuvel: ‘Het gaat er niet om dat de overheid meer geld uitgeeft. Maar het geld dat uitgegeven wordt, daar wil je als ondernemer wel een eerlijke kans op maken tegen een faire inspanning’.
De Kamer zet nu een streep door ‘onnodig clusteren’ of disproportionele omzeteisen. ‘Ook wordt de bureaucratie aangepakt. Inschrijven op een aanbesteding vergt vaak veel papierwerk. Je moet allerlei documenten meezenden met je inschrijving. Een uittreksel handelsregister, certificaten, lijsten met ander door jou verricht werk, omzet en andere financiële gegevens, insolventieverklaring, noem maar op.’ De wet introduceert een zogeheten eigen, uniforme verklaring. Ondernemers kunnen hierin aangeven dat zij voldoen aan de eisen. Je hoeft de feitelijke bewijsstukken pas te overleggen als je de opdracht wint.
Natuurlijk, het is begrijpelijk dat de voorzitter van het MKB blij is met een wet die beoogt de kansen van zijn leden bij overheidsaanbestedingen te vergroten (of dat ook zo zal uitpakken, moet nog worden bezien – maar dat terzijde). En natuurlijk, disproportionele eisen van aanbestedende diensten zijn uit den boze. Daaronder vallen niet alleen buitensporige omzet-eisen, maar ook het veroorzaken van disproportionele administratieve lastendruk. Tot zover alles ok.

 

Lees verder : www.facility-info.com/blog/de-nieuwe-aanbestedingswet-enkele-kritische-citaten-16550

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen