Tankautospuiten volgens nieuwe besteksvorm

Geplaatst op 13-03-2012 in Nieuws

De handtekening is gezet, de bestelling voor zeven nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Hollands Midden is geplaatst en Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen kan gaan bouwen.


Contract getekend

Met het zetten van zijn handtekening onder een nieuwe mantelovereenkomst met Dutch Rescue Vehicles, sloot commandant Henk Meijer van Brandweer Hollands Midden de eerste fase van een pilot af die Brandweer Hollands Midden, Brandweer Limburg Noord en de NVBR zijn gestart voor de aanbesteding van tankautospuiten


Nieuwe vorm van aanbesteden

Het is de eerste aanbesteding van nieuwe voertuigen voor Brandweer Hollands Midden en meteen een bijzondere. Samen met Brandweer Limburg Noord en de vakgroep Bestekken en Normen vanuit het Landelijk Netwerk Materieel en Verwerving  (onderdeel NVBR) zijn wij in een pilot nieuwe aanbesteding gestapt. Daarbij is gekozen voor een bestekvorm waarin de eisen voor een auto functioneel worden beschreven. Wat willen wij dat die nieuwe tankautospuit straks allemaal kan, behalve dat hij rood is en een zwaailicht heeft? "We stappen af van het bestek waarin tot op het boutje moertje de tankautospuit is beschreven" aldus Henk Stultiens van Brandweer Limburg Noord tevens voorzitter  van de vakgroep Normen en Bestekken "we gaan niet meer op de stoel van een ontwerper zitten, dat levert innovatieve zaken op, dat zie je terug in deze auto. We hebben ook een nieuwe vorm van gunning toegepast, Gunnen op waarde of Best Value Procurement. Dat werkte zeer positief uit."

 

Lees verder : www.brandweer.nl/hollandsmidden/actueel/nieuws/@31808/tas/

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen