Gemeenten terughoudend met gezamenlijke GBA-aanbesteding

Geplaatst op 23-04-2012 in Nieuws

Gemeenten staan nog niet te trappelen om deel te nemen aan de gezamenlijke aanbesteding van software voor de nieuwe GBA. Het minimumaantal deelnemers is nog lang niet gehaald.

Besparingen
De gemeenten hebben tot 4 mei de tijd om de VNG hun beslissing te melden over het gezamenlijk optrekken in de aanbesteding van de 'burgerzakenmodules', de software die ze binnen een paar jaar nodig hebben voor het werken met de gemoderniseerde (en gecentraliseerde) GBA. Die gezamenlijke verwerving zou bij elkaar miljoenen euro's aan besparingen opleveren, becijferde de VNG in februari. Bij de - minimale - deelname van 100 gemeenten zou dat 6,7 miljoen euro zijn en bij deelname van 350 gemeenten zelfs 28,7 miljoen.

Belronde
Aanvankelijk zouden gemeenten voor 23 maart moeten reageren, maar die deadline is opgeschoven naar 4 mei. Toch hadden op 13 april nog maar 34 gemeenten zich aangemeld, van de 117 die gereageerd hebben.

 

Lees verder : www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal-besturen/nieuws/nieuws/gemeenten-terughoudend-met-gezamenlijke-gba.5451997.lynkx

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen