Senaat positief over nieuwe Aanbestedingswet

Geplaatst op 26-04-2012 in Nieuws

De Eerste Kamer is overwegend positief gestemd over de nieuwe Aanbestedingswet, blijkt uit de schriftelijke behandeling van het voorstel. Op 8 mei besluit de senaat of de plannen controversieel worden verklaard of niet.

Naast coalitiefracties VVD en CDA reageert ook de PvdA instemmend op het voorstel. De partij spreekt van ‘een verbetering’ ten opzichte van het in 2008 door de Eerste Kamer verworpen wetsontwerp. ‘Anders dan in het vorige wetsvoorstel wordt nu een helder kader geboden, waar aanbestedende overheden en speciale sectorbedrijven aan zijn gehouden,’ aldus de PvdA in het schriftelijk verslag.

De PVV heeft geen opmerkingen gemaakt in deze fase van de behandeling, wat waarschijnlijk als steun voor het voorstel kan worden opgevat. In de Tweede Kamer toonde de ex-gedoogpartner zich althans een groot voorstander van de nieuwe regels die het midden- en kleinbedrijf moeten helpen bij het verwerven van overheidsopdrachten.

'Verstorend'
Alleen de SP stemde in de Tweede Kamer tegen het voorstel, waarbij de fractie voorspelde dat de weerstand in de Eerste Kamer weleens groter zou kunnen zijn. Dat lijkt dus mee te vallen, hoewel bijvoorbeeld D66 in de senaat kritisch is over de timing. De partij wijst erop dat afgelopen december een Europees voorstel voor nieuwe aanbestedingsregels is gedaan en vreest dat het nationale pakket daarop ‘verstorend’ zal uitwerken.

De ChristenUnie wil meer duidelijkheid over de regels voor niet-Europese aanbestedingen. Het kabinet wilde deze aanvankelijk niet dwingend voorschrijven, maar de Tweede Kamer regelde hiervoor toch een wettelijke verankering via een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). De ChristenUnie vindt dat deze AMvB gereed moet zijn vóór de goedkeuring van het wetsvoorstel door de Eerste Kamer, zodat hiermee rekening kan worden gehouden.

 

Lees verder : www.sconline.nl/artikelen/details/2012/04-april/26/Senaat-positief-over-nieuwe-Aanbestedingswet.html

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen