Nieuwe onderaannemer moet personeel huidige vervoerder overnemen na aanbesteding

Geplaatst op 18-05-2012 in Nieuws

 Voortaan moet ook een nieuwe onderaannemer na een aanbesteding een baanaanbod doen aan 75% van de taxichauffeurs die nu de taxiritten uitvoeren en in dienst zijn van de huidige vervoerder. Zelfs al blijft het werk bij dezelfde contractpartij. Voorheen was dat alleen verplicht als een andere contractpartij de aanbesteding gegund kreeg.

Deze nieuwe regel geldt voor alle taxi-aanbestedingen die vanaf de recente algemeen verbindend verklaringvan de CAO Taxivervoer gepubliceerd worden.

Loondienst

“Het gaat dan alleen om mensen die in loondienst zijn bij de huidige vervoerder. Niet om de flexibele schil, via bijvoorbeeld detachering of payrolling”, licht Henk van Gelderen, directeur Sociaal Fonds Taxi, toe.

Als een contractpartij tijdens de looptijd van een vervoeropdracht (dus zonder een nieuwe aanbesteding) van onderaannemer wisselt, dan geldt de 75%-regel niet. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een verlenging met 1 jaar van een opdracht, terwijl het contract met de onderaannemers afloopt. In dat geval staat het een eventuele nieuwe onderaannemer wel vrij om nieuw personeel aan te nemen voor het vervoer.

Lees verder : www.taxipro.nl/contractvervoer/2012/05/16/nieuwe-onderaannemer-moet-personeel-huidige-vervoerder-overnemen-na-aanbesteding/

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen