Spaanse trambouwer in hoger beroep tegen HTM

Geplaatst op 22-06-2012 in Nieuws

De Spaanse trambouwer CAF legt zich er niet bij neer dat de openbare aanbesteding voor veertig nieuwe tramtoestellen in Den Haag naar de Duitse concurrent Siemens is gegaan.

Volgens Caf heeft de Haagse stadsvervoerder HTM vals gespeeld bij de aanbesteding van de trams. Vandaag dient een hoger beroep van Caf tegen HTM bij de Rechtbank in Den Haag.

Caf viste vorig jaar nipt achter het net bij de aanbesteding van trams in Den Haag. Het Spaanse bedrijf werd tweede. De Canadese trambouwer Bombardier en het Franse Alstom waren eerder in het proces al afgevallen. Siemens kwam als winnaar uit de bus en sleepte de order van zo’n €115 mln binnen.

Tramproducent

Caf verdenkt openbaar vervoersbedrijf HTM ervan halverwege de aanbesteding de spelregels te hebben aangepast, zodat niet Caf, maar Siemens de opdracht kreeg. De tramproducent heeft daarom HTM voor de rechter gesleept in de hoop de order dan alsnog binnen te kunnen halen. Bij een eerder kort geding vorig jaar kon Caf de rechter echter niet overtuigen dat de aanbesteding opnieuw moest. Het bedrijf probeert het nu nogmaals in hoger beroep met vernieuwde informatie.

fd.nl/economie-politiek/724702-1206/spaanse-trambouwer-in-hoger-beroep-tegen-htm

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen