Consultatie verplichting e-Factureren bij aanbesteden overheidsopdrachten

Geplaatst op 07-11-2012 in Nieuws

De EU overweegt om e-Factureren verplicht te stellen voor alle openbare aanbestedingen in Europa. Decentrale overheden worden uitgenodigd input te geven over hun ervaringen met e-Factureren bij overheidsopdrachten. Reacties op de consultatie kunnen worden ingestuurd tot 14 januari 2013 door het invullen van een vragenlijst.

 

Aanleiding consultatie
Een aantal lidstaten heeft e-Factureren verplicht gesteld voor openbare aanbestedingen. Dit heeft geleid tot afzonderlijke, nationale systemen. De verschillen in regels en criteria waar bedrijven zich aan moeten houden bij het sluiten van contracten met overheden over de grens heeft volgens de Europese Commissie geleid tot complexiteit en hogere kosten. 

Daar komt bij dat slechts 5 tot 10% van de bedrijven in de EU gebruikmaakt van e-Factureren. E-Factureren biedt (decentrale) overheden, bedrijven en burgers echter veel voordelen. Men bespaart tijd en geld, de kans op fouten is kleiner en rekeningen worden sneller betaald. Bovendien is het goed voor het milieu: als alle bedrijven in de EU zouden e-Factureren worden er jaarlijks 15 miljoen bomen bespaard. 

 

Lees verder : www.nl-prov.eu/nl-prov/hnpewcm.nsf/vWeb/29102012_Bericht5

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen