Ruud Dusseldorp spreker op 6e Inspiratiedag 'Leerlingenvervoer, kan het ook anders?'

Geplaatst op 10-11-2012 in Nieuws

Op donderdag 15 november 2012 organiseert Forseti alweer de zesde inspiratiedag ‘Leerlingenvervoer: kan het ook anders?'. Net als voorgaande jaren bieden wij u een diversiteit aan interessante en actuele onderwerpen waarmee wij u willen inspireren. Tegelijk is de inspiratiedag een unieke gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen. Ditmaal nodigen wij u uit in het mooie stadshart van 's-Hertogenbosch in het Theater aan de Parade. Een van sprekers tijdens deze dag is Ruud Dusseldorp, directeur van Dusseldorp Consultancy & www.TenderGuide.nl 

Na een plenair programma in de ochtend vullen we de middag met drie interactieve sessies in kleinere groepen. De volgende onderwerpen (onder voorbehoud*) komen op de inspiratiedag aan de orde:

Programma

 

 09.30 - 10.00 

Registratie en ontvangst

10.00 - 10.05

Welkom en opening door Harald Faber (directeur Forseti)

10.05 - 10.30

Zelfredzaamheid in mobiliteit realiseren, hoe doe je dat?

Bart Eigeman trapt de dag af met een beschouwing op het realiseren van zelfredzaamheid in de zorg. Als voormalig wethouder in 's-Hertogenbosch en voorzitter va de VNG commissie Onderwijs & Zorg & Welzijn heeft Bart een rijke ervaring opgedaan als bestuurder in het veld van onderwijs en zorg. Bart is nu zelfstandig adviseur (barteigemanb3o) Bezinnen Bezielen Bewegen in Ondernemen Onderwijs en Overheid. Hij is expert in het beste uit mensen halen in relatie tot organisatiedoelen. Het creëren van bewustzijn, uitgaan van eigen kracht en een impuls geven aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het kind zijn belangrijke pijlers in een andere kijk op leerlingenvervoer. Niet simpelweg taxivervoer en arrangementen aanbieden, maar juist inzetten op een beleid wat zelfredzaamheid in mobiliteit bevordert. Dat vraagt om een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Een boeiend proces wat nooit stilstaat en veel creativiteit en lef vraagt.

 10.30 - 11.00

Het eigen verhaal van Yoran en zijn moeder 

Yoran is een jongen met een beperking (niet zichtbaar) waarvan men nooit had verwacht dat hij dagelijks (inclusief overstap) met de trein zou reizen van huis naar school. Open raampjes, tussenstukken in de trein... allemaal doodeng voor hem, maar hij overwint het op zijn manier.

 11.00 - 11.15

Pauze

 11.15 - 11.45

Leerlingenvervoer door de bril van vervoerders (Ruud Dusseldorp, directeur Dusseldorp Consultancy / Tenderguide.nl

Waar lopen vervoerders tegenaan? Hoe gaan zij om met bezuinigingen in het leerlingenvervoer, wat kunnen zij betekenen in de ontwikkeling van zelfredzaamheid, welke tips kunnen zij u meegeven? Wat is echt relevant voor u? 

 11.45 - 12.15 

Kansen voor GPS Track & Trace (Rob Christiaanse - Efco)

Technische ontwikkelingen gaan razendsnel en worden ook betaalbaar. Track & Trace biedt de mogelijkheid voertuigen te volgen, wat ook in het leerlingenvervoer mogelijk kansen biedt om gemeenten en ouders nog beter van informatie te voorzien. Iets om in aanbestedingen mee te nemen?

 12.15 - 13.30

Lunch & stadswandeling centrum 's-Hertogenbosch 

 13.30 - 15.45 

Parallelle wisselsessies van 45 minuten:

1) Gemeente, vervoerder en reiziger aan tafel met de conversatietool van het KpVV (Guy Hermans - KpVV)

In 'spelvorm' werken aan vertrouwen, openheid en begrip bij sleutelpersonen binnen contractvervoer. Verassende ontdekkingen wanneer verschillende gezichtsvelden samenkomen met één gezamenlijk doel: kwalitatief goed leerlingenvervoer voor de reiziger!

2) Slimme en efficiënte werkprocessen in de uitvoering van het leerlingenvervoer met een schuine blik naar de actuele benchmark (Maarten van der Meer - Impactive, in samenwerking met Forseti).

Iedere gemeente is zoekend naar een effectieve en efficiënte organisatie. Ook de uitvoering van het leerlingenvervoer komt daar bij vel gemeenten aan de orde. Welke werkprocessen kun je onderscheiden, wat kun je daarin slimmer doen en waarmee kunnen nieuwe ICT-toepassingen je daarbij helpen? Wat zeggen de resultaten uit de recente benchmark van Forseti?

3) Actuele juridische ins & outs leerlingenvervoer (Jeroen Peters)

De dagelijkse praktijk van de uitvoering van het leerlingenvervoer is volop in beweging. Veel situaties zijn bijzonder en vragen om veel kennis en expertise om dit op de juiste wijze af te handelen. Met ruim 25 jaar ervaring in het gemeentelijk onderwijsbeleid bezit Jeroen Peters een rijke ervaring op het gebied van het leerlingenvervoer en aanverwante gemeentelijke beleidsterreinen. Namens verschillende gemeenten is hij in rechte opgetreden bij zowel bezwarencommissies als bij rechtbanken. In deze sessie staat hij stil bij een groot aantal actuele cases uit zijn eigen praktijk en actuele jurisprudentie, maar biedt u tegelijk de gelegenheid uw praktijkvoorbeelden naar voren te brengen. 

 15.45 - 16.00

Pauze

 16.00 - 16.30

Passend onderwijs en verantwoordelijkheid leerlingenvervoer

Gaat passend onderwijs werken? Welke eerste resultaten kunnen we horen van de onderzoekers naar de verantwoordelijkheid van het leerlingenvervoer? Gaat hier verandering in komen? 

 16.30

Afsluiting en borrel 

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen