Motie: Geen nieuwe aanbesteding luchthaven Enschede

Geplaatst op 10-12-2012 in Nieuws

 Er mag geen nieuwe aanbesteding komen voor de exploitatie van de luchthaven Twente. Dat eisen de Enschedese fracties van D66, GroenLinks en de SP in een motie. Vanavond is in de gemeenteraad een spoeddebat over de mislukte aanbesteding.

Motie: Geen nieuwe aanbesteding luchthaven Twente

Vorige week werd bekend dat er geen enkele partij een bod heeft gedaan om het vliegveld te exploiteren. De drie fracties willen dat er in januari een voorstel komt voor de ontwikkeling van het luchthaventerrein zonder vliegveld. Die ontwikkeling moet gericht zijn op versterking van de regionale economie en de werkgelegenheid, zeggen de partijen.

Snelle resultaten onderzoek
De gemeente Enschede en de provincie Overijssel willen een onderzoek naar de mislukte aanbesteding en die pas in februari met de gemeenteraad bespreken. Voor de drie oppositiepartijen, maar ook voor coalitiepartij PvdA, is dat te laat. Zij willen in januari al een antwoord op de vragen waarom geen van de drie vooraf geselecteerde partijen een bieding hebben gedaan en welke mogelijkheden er nu nog zijn voor het gebied.

 

Lees verder www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen