Rijk moet nú nieuwe tender offshore wind uitschrijven om 16%-doel te halen

Geplaatst op 14-03-2013 in Nieuws

Om de huidige kabinetsdoelstelling van 16% duurzame energie in 2020 te halen, moet 4 GW aan windprojecten op zee in de komende twee jaar worden aanbesteed. Daarvoor is een nieuwe subsidie-openstelling nodig van in totaal EUR 20 tot 25 mrd en zou al heel binnenkort een tender moeten worden uitgeschreven. Dat concludeert ECN in een studie naar de doorlooptijd van projecten die de 16%-doelstelling mogelijk moeten maken.

ECN schreef het rapport in opdracht van Stichting Natuur en Milieu en de vereniging Energie-Nederland. Er is vooral gekeken naar windenergie en biomassa, omdat deze technologieën de grootste bijdrage moeten gaan leveren aan de doelstelling. Op basis van hoeveel tijd, geld en moeite het kost om de verschillende type projecten uit te voeren, ziet ECN de meeste kans in een mix van 5 GW wind op zee, 7 GW wind op land en 40% biomassabijstook in kolencentrales. Of dit doel in zicht blijft, wordt in principe al heel snel duidelijk. Vooral voor offshore wind lijken de financiële druk en de tijdsdruk op dit moment onoverkomelijk.

Lees verder : www.energeia.nl/preview/1834-Rijk-moet-n-nieuwe-tender-offshore-wind-uitschrijven-om-16-doel-te-halen.html

 

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen