Gemeente Rivierenland werken samen bij aanbestedingen

Geplaatst op 20-03-2013 in Nieuws

Zeven gemeenten in de regio Rivierenland gaan hun aanbestedingsbeleid uniformeren en professionaliseren. Daartoe is begin deze week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Rivierenland loopt landelijk voorop in deze aanpak.

De gemeenten doen dit op  initiatief van Bouwend Nederland regio Oost, VNO-NCW Rivierenland en Kamer van Koophandel Midden-Nederland. Voor veel bedrijven is het een doorn in het oog dat ze niet door de gemeente voor een aanbesteding worden uitgenodigd. De gemeenten Maasdriel, Zaltbommel, Culemborg, Tiel, Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen brengen hier nu verandering in aan door samen te werken bij aanbestedingen. 

De zeven gemeenten gaan minder hoge eisen aan bedrijven stellen om mee te doen met een aanbesteding. Ook worden de drempelbedragen verhoogd om het lokale en regionale bedrijfsleven meer kansen te geven en willen de gemeenten transparanter gaan werken. Het verhogen van een drempel zorgt ervoor dat gemeenten zelf mee kunnen bepalen wie zij uitnodigen. Klussen tot 150.000 euro mag een gemeente altijd al zelf uitbesteden, klussen boven 5.000.000 euro moeten Europees aanbesteed worden. 

Afgesproken is dat de zeven gemeenten klussen van 150.000 tot 500.000 euro niet meer volledig open nationaal aanbesteden, maar daarvoor zelf maximaal vijf bedrijven vragen een offerte te leveren.

Lees verder:

www.vngmagazine.nl/nieuws/14026/gemeenten-rivierenland-werken-samen-bij-aanbestedingen#comment-15102

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen