Erkenning voor Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaakbranche: Code in Sociaal akkoord

Geplaatst op 01-05-2013 in Nieuws

OSB is verheugd dat de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche in het sociaal akkoord als voorbeeld wordt gezien voor de aanbestedingspraktijk in Nederland. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche is een gezamenlijk initiatief van zowel werkgevers, vakbonden, opdrachtgevers en overheid.

 

Deze code werd in 2011 door alle betrokken partijen gepresenteerd. Het doel is om kwaliteit in aanbestedingen de rol te geven die het verdient. In de code is vastgelegd dat betrokken partijen bij aanbestedingen niet alleen kijken naar de prijs, maar dat ook kwaliteit van de uitvoering van schoonmaakwerk en arbeidsomstandigheden moeten worden meegewogen. In het sociaal akkoord wordt gezegd dat de STAR de uitbreiding van de code naar andere sectoren wil bevorderen. 

Voorzitter OSB Hans Simons: “Het was al uniek dat werkgevers, vakbonden, opdrachtgevers en overheid in 2011 de Code Verantwoordelijk Marktgedrag presenteerden. We zien dat de code zijn werk doet. De codecommissie onder leiding van Kees Blokland geeft sinds de introductie waarschuwingen en gele kaarten aan organisaties die de schoonmaakaanbesteding of -inkoop niet volgens de code doen. Dat heeft in veel gevallen geleid tot aanpassingen in de aanbesteding of het inkoopproces en zorgt uiteindelijk voor transparantie. En het belangrijkste: het gaat steeds vaker weer om de toegevoegde waarde van het schoonmaakvak ipv de laagste prijs.”

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

Lees verder : 

www.osb.nl/blog/2013/04/19/code-in-sociaal-akkoord-erkenning-voor-code-verantwoordelijk-marktgedrag-schoonmaakbranche/

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen