Meeste aanbestedingen in geïntegreerde vorm

Geplaatst op 09-08-2013 in Nieuws

Geïntegreerde opdrachten hebben dit jaar opnieuw terrein gewonnen ten opzichte van traditionele architectenopdrachten. Van de negentig aanbestedingen die in de eerste helft zijn uitgeschreven, betreffen 57 een geïntegreerd contract. Dat heeft het Steunpunt Architectuuropdrachten en Ontwerpwedstrijden bekendgemaakt. 

Traditionele aanbestedingen verliezen sinds 2009 terrein, een trend die volgens het Steunpunt structureel is. Vorig jaar was de verhouding met geïntegreerde opdrachten nog ongeveer fifty-fifty, maar nu vormen traditionele opdrachten voor het eerst een (ruime) minderheid. Ten opzichte van 2012 is het totale aantal aanbestedingen met achttien gedaald. 

Verder constateert het Steunpunt dat de opmars van prijsvragen dit jaar doorzet. Met 23 nieuwe ontwerpwedstrijden ligt het aantal lager dan in de eerste helft van vorig jaar (toen er 38 werden uitgeschreven), maar nog zijn het er meer dan in voorgaande jaren. 

In het artikel wordt verwezen naar het jongste kwartaalbericht van het Steunpunt Architectuuropdrachten en Ontwerpwedstrijden.

 

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp

 

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen