Tweede Kamer steunt motie naar onderzoek kosten TenderNed

Geplaatst op 16-11-2013 in Nieuws

De Tweede Kamer steunt de motie van SP Kamerlid Sharon Gesthuizen om onderzoek te doen naar de kosten die door TenderNed worden gemaakt.

Verder vraagt de motie het budget van TenderNed te verlagen tot het bedrag dat strikt nodig is voor de uitvoer van de wettelijke taken en de daarmee samenhangende onderdelen van het basissysteem. Tevens vraagt de motie om met het vrijkomende bedrag initiatieven te ondersteunen die het aanbestedingsproces voor ondernemers vereenvoudigen met voorlichting.

Motie: Onderzoek kosten TenderNed (Sharon Gesthuizen) op tweedekamer.nl

TenderNed

TenderNed is het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid. Sinds 1 april zijn alle aanbestedingsplichtige organisaties verplicht de aankondigingen van hun aanbestedingen via TenderNed te publiceren. Zodoende vinden ondernemingen alle aanbestedingen van de overheid op een plek. Daarnaast kunnen partijen via TenderNed het volledige aanbestedingsproces digitaal doorlopen. In dat geval publiceren aanbestedende diensten hun aankondigingen, rectificaties en gunningen via TenderNed. En ondernemingen dienen hun bedrijfsgegevens, bewijsstukken en offertes via TenderNed in.

Nieuws

25
feb

Actuele uitspraken aanbesteding...

Actuele uitspraken aanbestedi...

25
feb

Miljoenenaanbesteding door de...

De landelijke gezondheidsdien...

18
jun

Actuele uitspraken aanbesteding...

Hieronder treft u de actuele...

Nieuws

18
jun

Nieuw omzet in coronatijden

Veel ondernemers zijn op zo...

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen