Beukenhorst koffie Verstraaten Business Travel BV VelopA-Omniplay Jan de Wit Group N.V. Bergerhof Taxi & Tours BV Taxi van Dijk B.V. Cuijk Zagers Personenvervoer B.V.
Linked in Sitemap | Realisatie: BeSite

Workshop Bermgras beter benutten is anders aanbesteden

Geplaatst op 21-07-2015 in Nieuws

Op 15 september 2015 worden de Handreiking en de ervaringen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor beleidsmakers en inkopers (infra/groenbeheer) van overheden in de zuid Nederland. 

Programma

  • 13.00 Inloop met koffie
  • 13.30 Welkom en introductie van de middag – Wouter Siemers (RVO)
  • 13.40 Duurzaam Aanbesteden van groenafval en gras - hoe doe je dat? – Arjen Brinkmann (Brinkmann Consultancy)
  • 14.10 Innovatiegericht aanbesteden van gras – ervaringen van twee overheden (Teus van Steenis –Provincie Utrecht en Koen Lemmens – Regio West-Brabant)
  • 15.00 Pauze
  • 15.30 De 'toolbox innovatiegericht inkopen' en handreikingen voor het beoordelen van innovatieve inschrijvingen – Henk Wijnen (PIANOo)
  • 16.00 Discussie en Introductie op het vervolgtraject t.b.v. het ontwikkelen van pilots (zie onderstaand) – Wouter Siemers (RVO) 
  • 16.30 Afronding

Locatie en tijd

Provinciehuis Den Bosch, Brabantlaan 1 te Den Bosch 
Van 13.00 tot 16.30 uur

Het vervolg - Ontwikkelen van pilots voor innovatieve aanbesteidngsmethoden voor gras

De bijeenkomst op 15 september vormt tevens de start van een project dat zich richt op het concretiseren (en vervolgens implementeren) van pilots voor innovatieve aanbestedingsmethoden voor gras.

Het project bestaat uit een drietal workshop bijeenkomsten, waarin beleidsmakers en inkopers met elkaar toewerken naar pilots voor ieders respectievelijke beheergebied. Aan het eind van het project heeft iedere deelnemende partij één of meer pilots zodanig uitgewerkt dat deze in een volgende concrete aanbesteding kunnen worden toegepast.

De workshops hebben een sterk interactief karakter, met de nadruk op het delen van ervaringen en het aanreiken van handvatten. Om de leerwaarde zo groot mogelijk te maken, verwachten we dat deelnemers participeren in alle drie de workshops (naar verwachting in november, januari en maart). Initiatiefnemer voor het workshop traject is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Tijdens de bijeenkomst op 15 september wordt meer achtergrondinformatie gegeven, en kunt u zich voor het workshop-traject opgeven. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door vóór 1 september een mail te sturen naar secretariaatDEN@rvo.nl.

N.B. Een vergelijkbare bijeenkomst vond plaats op 21 mei in Lelystad. Het ligt in de bedoeling in de loop van 2015 nog een bijeenkomst te organiseren in Noord-Nederland

Meer informatie
Verslag 21 mei 2015

Nieuws

29
apr

Actuele uitspraken Aanbestedin...

Actuele uitspraken Aanbested...

29
apr

Goed werkgeverschap telt niet...

Door de opzet van de aanbe...

06
jan

Rapport: Onderzoek naar tende...

Rapport: Onderzoek naar ten...

Nieuws

18
feb

Aanbestedingen als nieuw verk...

Langzamerhand zien onderne...

Actuele aanbestedingen